/breadcrumb

Over deze website

Lucas Johnston 2016-11-16 2017-04-10T00:03:53+02:00 2016-11-16 Over deze website 278 Lucas Johnston's blog is in 2011 opgezet uit interesse voor webdevelopment en informatiemanagement en is gebouwd op basis van Drupal 8 CMS.

In 2011 heb ik deze weblog opgezet uit samenkomst van mijn interesse voor webdevelopment en informatiemanagement. Ik heb deze blog om mijn gedachtes te delen in filosofie, informatie- en communicatietechnologie, geschiedenis en andere zaken die mij fascineren.

Het is voor mij ook een oefening om mijn gedachtes op een rijtje te zetten en om te blijven leren. Om een gestructureerd artikel te schrijven, een samenvatting of reflectie dwingt me namelijk om datgene wat ik schrijf grondig te begrijpen. Daarnaast is het een oefening in het schrijven zelf.

Het is niet mijn bedoeling klakkeloos iedere gedachte online te gooien of mezelf schaamteloos te promoten. Ik wil daarentegen boeiende, vernieuwende artikelen schrijven en openhartig en persoonlijk waar het kan.

Over Drupal CMS

Mijn blog is gebouwd op basis van Drupal 8 Content Management Systeem (CMS). Drupal 8 is een CMS zoals Wordpress of Joomla en is uitermate geschikt als informatieportaal of weblog. Drupal is een open-source softwarepakket en is gratis te downloaden via de Drupal community.

Het mooie aan Drupal is dat de website wordt opgebouwd vanuit een hogere abstractie ten opzichte van bijvoorbeeld Wordpress. Alle content (teksten, afbeeldingen, video's, etcetera) kunnen als losse modules (in Drupal termen: 'node') worden toegevoegd en op eindeloze manieren aan elkaar gekoppeld. Dit geeft je een heel fijnmazige controle, maar maakt Drupal ook iets lastiger om te leren gebruiken in vergelijking met Wordpress.

Mocht je hulp kunnen gebruiken bij jouw Wordpress of Drupal website, stuur me een berichtje, ik help graag.

Over het gebruikte thema

Het thema dat ik gebruik voor deze website heb ik te danken aan Bryan Braun. De filosofie achter dit thema is simpliciteit, een fijne typografie en geschiktheid voor een developersblog. 

Ik hoor graag van je