/breadcrumb

Persoonlijke reflectie

Een blog is geen blog als het niet ook persoonlijk is. Onder dit label vind je artikelen vanuit mijn persoonlijke reflectie.

Lucas Johnston

Deel 5: Discussie over wat de 7 Habits maakt en breekt en conclusie

In het laatste deel van dit verschrikkelijk lange artikel ga ik de 7 Habits kritisch analyseren en zwakke punten benoemen. Dit alles omdat ik de 7 Habits wil relativeren en in een groter kader wil plaatsen, want geen enkel gedachtengoed beschrijft het domein volledig en perfect nauwkeurig. Daarna zal ik afsluiten met een korte conclusie over al het voorgaande.
Lucas Johnston

Deel 4: Wat is voor mij de betekenis van gezamelijke overwinning?

Op dit moment zie ik helderder dan ooit hoe gezamelijke overwinning pas na persoonlijke overwinning komt. Wanneer je zelf niet financiĆ«el onafhankelijk bent, dan kun je niet een succesvol bedrijf runnen met anderen. Wanneer je emotioneel afhankelijk bent dan kun je ook geen relatie hebben waarin de een de ander elkaar constant versterkt. Het is pure logica dat je eerst zelf sterk moet zijn, voordat je anderen sterker kan maken.
Lucas Johnston

Deel 3: Wat is voor mij de betekenis van persoonlijke overwinning?

Mijn aanpak om mezelf van de grond af aan op te bouwen liep precies gelijk met de 7 Habits. Misschien dat dit boek daarom zo sterk op mij is overgekomen. Het gaf mij kracht om te beseffen dat ik de leider van mijn leven kon zijn. Ik voelde mij gesterkt om te zien dat ik een keuze heb, ongeacht in welke situatie ik mij bevind, in mijn werk en in relaties.
Lucas Johnston

Deel 2: De impact van de 7 Habits op mijn karakter

Een van de concepten die Covey beschrijft is het paradigma en de 'paradigmaverschuiving'. De manier waarop wij naar onszelf en de wereld kijken (paradigma) ligt aan de basis van ons karakter en de dingen die wij doen. Verandert je manier van denken, dan verandert je manier van doen vanzelf, onvermijdelijk.
Lucas Johnston

Deel 1: Hoe ik in aanraking ben gekomen met de 7 Habits

Mijn opa in Canada heeft ze aan mij aanbevolen, alhoewel, misschien meer aangedrongen toen ik bij hem thuis mijn vakantie had in 2007. Hij legde het boek voor mijn neus en zei simpelweg: "I want you to read this". Achteraf gezien denk ik dat hij zag dat ik het kon gebruiken om weer op het goede pad te komen.