/breadcrumb

Je weet dat je teveel zombiefilms hebt gekeken als je dromen zo gaan

Lucas Johnston

We bereikten het schip. Andrews hoofd viel plotseling op de grond terwijl hij lag uit te rusten. Weldra leefde Andrew nog. Verrast was ik om te zien dat Andrew niet veranderd was in een zombie, maar gewoon zichzelf.

We waren op de open zee. Het lange donkerblonde haar van Miranda was strak naar achteren gestijld. Zij was de bevelhebber op deze schuit en regeerde op haar eigen manier, snoeihard en zeer effectief.

De zaal aan de rechterkant van het dek explodeerde gewelddadig. De bemanning keek er niet van op, daarvoor hadden ze al teveel meegemaakt. Hoogstwaarschijnlijk is in deze zaal het virus uitgebroken en was er niemand meer te redden.

Wellicht dat de explosie Miranda toch tot actie aanzette. De volgende dag verwelkomden we een nieuw bemanningslid. Hij kwam uit de tweede zaal met de overige gevangenen. Welkom is trouwens een groot woord voor de argusogen die de gezond uitziende jongen kreeg van de verdere bemanning. Op een dag kreeg ik de opdracht om een reparatie uit te voeren in zaal twee. Het schoot door mn hoofd dat Miranda van me af wilde. Ik zag geen keus en bovendien was het een kans om mijn waarde te bewijzen aan Miranda. Ze ging ermee akkoord dat ik een eigen assistent kreeg.

De assistent ging aan de slag met de reparatie in de tweede zaal terwijl de zieken en toekomstig zieken ons trakteerden op een staarsalvo. Ze kwamen langzaam dichterbij.

Een begrijpelijke beslissing van een ter dood verdoemde club. Ik richtte mijn pistool op de voorste persoon, een vrouw die mij strak aanstaarde. Ik gaf geen kik, waardoor ze langzaam naar achteren liepen. De reparatie lukte en ik schoof een doorzichtig tussenschot tussen de gevangenen en de ingang waardoor de toegang tot het net gerepareerde controlepaneel ontzegd werd.

Miranda beveelde me om alle gevangenen in zaal twee te executeren...

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.